SAMO OVAKO ĆETE DOBITI NAJLJEPŠU NARANDŽASTU BOJU ZA JAJA: Potpuno prirodno, bez hemije, potrebna su vam samo 2 sastojka!

Za farbanje uskršnjih jaja nije vam potrebna nikakva hemija, niti kupovna boja iz kesica. Najljepše nijanse možete dobiti i uz pomoć sastojaka koje sigurno imate u kuhinji. Mi smo pronašli najbolji način za dobijanje najljepše narandžaste nijanse. Ako želite jarko narandžastu pomiješajte 2 kašike sirćeta sa 250 ml vode. Staviti da se kuha dok ne provri, a zatim dodajte lukovinu i pustiti da se krčka oko 30 minuta na slaboj vatri. Za intenzivniju boju, ostaviti jaja da prenoće u ovoj boji. Svijetlo narandžastu ćete dobiti na sljedeći način: Zakuhajte 2 šolje vode. Dodajte 4 supene kašike mlevene paprike i sirćeta.

Miješajte dok se ne sjedini. Dobijenu smesu sipajte u teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ubacite jaje u teglu i ostavite da se natapa bojom. Kada ste zadovoljni bojom, izvadite jaje kašikom sa rešetkom, isperite hladnom vodom i ostavite da se osuši.Savjet: Da bi boja ispala što ljepše, prethodno izbijelite jaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *