MNOGI JE STAVLJAJU NA PROZORSKU DASKU, A DA LI JE TO ISPRAVNO? Evo koje mjesto u stanu ORHIDEJA NAJVIŠE VOLI – ovako će vam najbolje rasti


Vaša orhideja neće procvjetati ako nema dovoljno svjetlosti. Međutim, ovdje priča sa svjetlošću ne završava. Kao i s presađivanjem, orhideja će vam pokazati koliko joj je svjetlosti dovoljno, i to pomoću svojih listova i cvjetova. Ako su listovi svijetlo zeleni, čvrsti i uspravni, onda joj odgovara količina svjetlosti. Ako su cvjetovi izblijedjeli, znači da ste je previše izložili svjetlu. Ako su listovi tamniji, znači da ste je stavili na mjesto s premalo svjetlosti. Dobro mjesto za orhideju je u nekim situacijama prozorska daska.

Dobar protok zraka u prostoriji važan je kako bi vaša orhideja ostala zdrava. Ako je zrak u prostoriji u kojoj je orhideja ustajao, njen će korijen ostati vlažan.


Zalijevanje
Zalijevanje je zapravo najkompliciraniji dio što se tiče brige o orhideji. Orhideje su izuzetno osjetljive na previše vode, stoga je važno biti umjeren i pogoditi količinu. Previše vlage uzrokovat će truljenje korijena.
GDJE DRŽATI ORHIDEJU
Orhideje Phalaenopsis (kao i orhideje drugih rodova koje uspijevaju na sobnoj temperaturi) savršeno će rasti na sobnoj temperaturi od 18 do 20 ºC, koja se noću spušta za nekoliko stupnjeva, što je tipično za stambene prostore. Položaj treba biti svijetao, ali ne izložen direktnom suncu. Odgovarat će im istočni i sjeverni prozor.
Kada naučite kako njegovati i gdje držati orhideju, možete očekivati da će se ona razviti u lijepu biljku koja može služiti i za dekoraciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *