SMRŠAT ĆETE PREKO NOĆI, PRIJE SPAVANJA POPIJTE ČAŠU OVOG NAPITKA: Sastojke Svi Imate Kući

Višak kilograma je noćna mora mnogih ljudi, a njihovo skidanje je dug i mukotrpan proces. O višku kilograma se uvijek znalo da je loš za zdravlje, ali u posljednje vrijeme je sve više novih medicinski zanimljivih otkrića.
Nedavno smo saznali kako gojazanost može da utječe na mozak, ali takođe ima posebni utjecaj kad su u pitanju žene. Gojaznost će do 2043. preoteti tron pušenju kao najčešćem uzroku karcinoma koji se može spriječiti kod žena u Velikoj Britaniji, navodi se tako u izvještaju organizacije Cancer Research UK.
Danas se 12 posto karcinoma kod žena povezuje sa pušenjem i 7 posto sa gojaznošću. Ipak, smanjenjem broja pušača i porastom težine ta organizacija procjenjuje kako će, uz zadržavanje tih trendova, jaz nestati za 25 godina.
Iako je gojaznost česta i među muškarcima vjeruje se da je kod žena snažniji pokretač. Takođe, mlade i sredjovječne gojazne žene imaju čak dvostruko veće izglede da pate od inkontinencije, utvrdili su australijski naučnici.
U radu objavljenom u časopisu Obesity Reviews naučnici su pokazali da porastom težine rastu i šanse za nesposobnost zadržavanja urina.

Tako žene s već umjerenim viškom kilograma imaju 35 posto veće šanse za inkontinenciju. Rizik kod gojaznih žena je dvostruko veći u odnosu na one žene koje su zdrave tjelesne težine.
Negativne zdravstvene posljedice zbog inkontinencije su osjećaj fizičke nelagode, miris i sram – tvrdi Tajlom Lamerton sa Univerziteta Kvinslend. To posljedično može utjecati na “fizičku aktivnost, spavanje te lične odnose”, dodaje.
U pitanju je bila opsežna meta analiza postojećih studija. Proučena ranija istraživanja su sadržala podatke o težini i inkontinenciji i koja su obuhvatala 47.293 žene mlađe od 55 godina iz zemalja (Australija, Francuska, SAD, Danska, V. Britanija i Holandija).
Rezultati su pokazali kako višak kilograma izlaže riziku inkontinencije žene bez obzira na njihovu starost – tvrdi Džean Klarks s medicinskog fakulteta Džon Hopkins u Baltimoreu.
Ukoliko imate problem sa gojaznošću i zadržavanjem štetnih toksina u organizmu, sljedeći napitak može vam pomoći u otklanjanju ovih problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *