Ne bacajte pare, LIJEK JE U VAŠOJ KUĆI CIJELO VRIJEME: UKLONITE KURIJE OKO ZA SAMO 2 DANA

Savjeti Zanimljivosti

Kurje oči najčešće se stvaraju na stopalima, posebno na mjestima gdje dolazi do kontinuiranog i učestalog trljanja obuće. Posebno česte pozicije nastanka kurjih očiju su bočni i gornji dijelovi nožnih prstiju i stopala.
U početku nastanka, kurje oči su mekane, koža je ružičaste do crvene boje, a središnji dio je tanak i gladak, a vremenom koža na njima postaje tvrđa i bolna. Kurje oči su sve bolnije i bolnije te mogu doći do takve razine boli da osoba više ne može obuti nikakve cipele koji dotiču zahvaćeni dio kože.
Karakteristike kurjih očiju su:
Radi se o upalnom i jako bolnom području

Meke kurje oči nastaju između nožnih prsta
Tvrde kurje oči nastaju iznad izbočina kostiju, najčešće na nožnim prstima i stopalu
Najčešće nastaju zbog neudobne obuće
Ovo je najlakši način da se otarasite kurjeg oka. Potrebno je da potopite stopala u toplu vodu tako da gruba mrtva koža omekša.
Evo koraka koje treba da pratite:
8-10 šoljica tople vode
So (nije obavezno) 1-2 kašičice
Lavor za stopala
Kamen za pete
Peškir
Ulje ili hidratantna krema
Čarape

Uradite sljedeće:
Napunite lavor toplom vodom. Ako koristite soli, dodajte ih u vodu. Držite stopala oko 20-30 minuta. Poslije izvadite noge i trljajte kamenom preko mjesta gdje se kurje oko nalazi. Nemojte grubo trljati.
Nakon toga isperite stopala i osušite ih. Nanesite kremu tako da je bude više na području gde imate kurje oko. Prije nego što odete na spavanje navucite čarapu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *