Gljivice na noktima!!! Evo RJEŠENJA! MAGIČNI LIJEK

Savjeti

Veliki broj ljudi danas muku muči sa gljivicama na noktima ili nogama, koje su posebno vezane za ova područja jer im uslovi u obući najviše odgovaraju, obzirom da su noge zatvorene, znoje se, te se stvara toplo područje sa vlagom, što je savršeno stanište za ovu napast. Kako danas skoro svi radimo izvan domova, nemoguće je ne biti u obući barem osam sati bez da je možete skidati kako bi prozračili noge, a samim time se i gljivice samo razmnožavaju. Naime, vrlo često su one posljedica plijesni ili kvasca, a prvi simptom je pojava bijele ili žute fleke na noktima.

Vrlo je važno utvrditi na vrijeme simptome, jer je odmah lakše i liječenje, a one mogu biti jako opasne ako imate ranicu blizu mjesta gdje su gljivice nastanjene, jer ako uđu u krvotok mogu uzrokovati velike probleme. Ako pustite da se šire bez ikakvog tretmana može doći do listanja noktiju, ali i zadebljanja, pa čak i otpadanja nokta, što je već jedan od posljednjih stadija. Vrlo često prelaze i na područje između prstiju na nogama.
Za liječenje gljivica možete koristiti i sastojke koje imate kod kuće, kao što su soda bikarbona i jabučni ocat. Dovoljno je da pomiješate 1 šoljicu sirćeta sa vodom u lavoru ili drugoj posudi, a zatim natapate noge 15 minuta, te ih posušite ubrusima. U tu vodu zatim dodajte 4 do 5 kašika sode, i ponovite postupak. Ovaj pripravak može se koristiti svaki dan, ali i po dva puta dnevno, ako imate baš velik problem. Naime, sirće čisti gljivice, a soda sprečava širenje i rast gljivica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *