Breaking News

KRUŽI ZASTRAŠUJUĆI RECEPT ZA KILU SIRA OD LITRA MLIJEKA: Evo šta stavljaju u mlijeko

Nije ništa čudno kad po internetu krenu kružiti totalno besmisleni trendovi, a jedan takav je recept za sir, i to čak više od jednog kilograma od tek litre mlijeka.
Puding sa sirom?
Priprema ovog “sira” teče tako da u loncu zagrijete litru mlijeka iz tetrapaka. Eh, da, tetrapak ne smijete baciti, on će biti kalup za takozvani sir. Vratimo se na lonac s mlijekom. Kad se zagrije, u posoljeno mlijeko dodajete čašu kukuruznog škroba, to jest gustina, inače glavnog sastojka praška za puding iz vrećice.
Sad u to još ubacite i trokutić topljenog sira i komadić naribanog masnog sira poput gaude i sve još izmiksate štapnim mikserom. Ulijete smjesu u prazan tetrapak (!) i ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne.

I to je sada jedan kilogram domaćeg sira od jedne litre mlijeka.
Komentari ubijaju
“Probala i sve bacila, šteta i te litre mlika. Masa je nalik na puding i odvratnog okusa. Moj savjet – nemojte ovo raditi.”
“Cijeli život imam krave, radim sir i nema tog boga da od litre dobiješ kilogram sira osim ako u mlijeko nisi stavljala gustin i kojekakva čuda. Osam litara mlijeka minimalno treba za sir, i to manji od jednog kilograma.”
“To sira nije vidjelo. Svašta se danas može naći na internetu. Kako ljudi kažu: Svaka roba ima svoga kupca. Tako je i ova smjesa nečega za nekoga sir.”
“Plasticniju masu nisam u životu vidjela”, “To se ne može nazvati sirom. Sorry”, “Glupost”, neki su od komentara.
U nastavku je video, pogledajte jedino ako ste dovoljno hrabri. I nemojte to pokušavati kod kuće, molimo vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *